Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden
Ondernemingsgegevens
Studio Unika
Eenmanszaak (zelfstandige in bijberoep)
Haverstraat 39, 2490 Balen, België
studiounika.g@gmail.com
BTW: BE 0744.784.707

Artikel 1 – Algemene bepalingen
De webshop van Studio Unika, een eenmanszaak met maatschappelijke zetel te Haverstraat 39, 2490 Balen, BTW BE 0744.784.707, biedt haar klanten de mogelijkheid om de producten uit haar webwinkel online aan te kopen.
Onderhavige Algemene Voorwaarden ("Voorwaarden") zijn van toepassing op elke bestelling die geplaatst wordt door een bezoeker van deze webshop (“Klant”). Door het plaatsen van een bestelling bij Studio Unika, geeft de Klant aan dat hij akkoord gaat met deze Voorwaarden. Bijkomende voorwaarden van de Klant worden uitgesloten, behoudens wanneer deze voorafgaandelijk, schriftelijk en uitdrukkelijk door Studio Unika aanvaard zijn.
Studio Unika heeft het recht deze algemene voorwaarden van tijd tot tijd te wijzigen. Eventuele wijzigingen zullen van toepassing zijn van zodra deze op de website zijn gepubliceerd.

Artikel 2 - Aanbod
Om een goede beoordeling mogelijk te maken, probeert Studio Unika de productomschrijvingen en afbeeldingen, zo nauwkeurig en volledig mogelijk weer te geven. Toch is het mogelijk dat de aangeboden informatie onvolledig is, materiële fouten bevat, of niet up-to-date is. Kennelijke vergissingen of fouten in het aanbod binden Studio Unika niet.
Afbeeldingen bij producten zijn een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten. Studio Unika kan niet garanderen dat de weergegeven kleuren exact overeenkomen met de echte kleuren van de producten. Wanneer de Klant specifieke vragen heeft over bv. afmetingen, materiaal, kleur, beschikbaarheid, leveringstermijn of leveringswijze, verzoeken wij de Klant om vooraf contact op te nemen via email (studiounika.g@gmail.com).
Het aanbod geldt steeds zolang de voorraad strekt en kan te allen tijde worden aangepast of ingetrokken door Studio Unika. Studio Unika kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet beschikbaar zijn van een product. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld.

Artikel 3 - Prijzen
Alle prijzen zijn in euro, exclusief verzendingskosten. Er wordt geen BTW verrekend doordat Studio Unika vrijgesteld is van BTW. Bijzondere vrijstellingsregeling kleine ondernemingen, artikel 56bis §1, 1e lid. BTW Wetboek. Alle prijzen gelden per stuk, tenzij anders aangegeven. Verzendingskosten worden duidelijk apart aangegeven. De prijs die op de dag van het bezoek op de website wordt vermeld, is de geldige prijs. De bijhorende foto’s zijn decoratief bedoeld en kunnen elementen bevatten die niet inbegrepen zijn in de prijs.
Studio Unika houdt zich het recht voor de prijzen van de producten en de productinformatie te wijzigen en te corrigeren. Indien na een tijd een reeds aangekocht product afgeprijsd wordt, kan er geen aanspraak meer gemaakt worden op terugbetaling van het prijsverschil.

Artikel 4 - Betaling
Studio Unika hanteert geen minimale orderafname. Betaling geschiedt altijd geheel vooraf. De Klant kan hiervoor kiezen uit de betaalmethoden die tijdens het bestelproces worden aangeboden. Betalen via een andere methode is niet mogelijk.
Bij bestelling op factuur, bepaalt Studio Unika een betalingstermijn van 15 kalenderdagen na factuurdatum. Facturen worden enkel op aanvraag uitgekeerd aan rechtspersonen (B2B).

Artikel 5 - Levering
Producten besteld via de webshop van Studio Unika worden geleverd in België. De levering gebeurt per briefpost, pakketpost of kan gratis afgehaald worden bij het vestigingsadres van Studio Unika.
Verzendingskosten
De verzendkosten worden berekend op basis van gewicht.
De vermelde leveringstermijn geldt enkel als indicatie en is niet bindend. Studio Unika kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het overschrijden van de levertermijn, beschadiging of vermissing van producten tijdens de verzending. 
Correctheid van adresgegevens is de verantwoordelijkheid van de klant. Indien een bestelling om deze reden niet aankomt, is Studio Unika niet verplicht een nieuwe bestelling kosteloos te verzenden.
Als een bestelling niet geleverd wordt binnen de aangegeven tijd, kan op vraag van de Klant een onderzoek ingesteld worden bij de vervoerder, wat meerdere dagen in beslag kan nemen. Gedurende deze periode kan niet overgegaan worden tot terugbetaling of een nieuwe verzending.

Artikel 6 - Ruilen en retourneren
De Klant heeft het recht om de geleverde artikelen van Studio Unika te retourneren, in ongeopende originele verpakking, binnen een termijn van 14 kalenderdagen na ontvangst van de bestelling.

De Klant dient Studio Unika hiervan altijd schriftelijk (via email) op de hoogte te brengen met bewijs. Na ontvangst van een retourbevestiging, moeten de artikelen binnen een termijn van 10 kalenderdagen worden terug gezonden, in onbeschadigde en ongebruikte toestand en voldoende gefrankeerd. Niet gemelde of onvoldoende gefrankeerde retourzendingen zullen niet worden gecrediteerd.
In geval van verkeerde bestelling neemt Studio Unika eenmalig de kosten voor het opnieuw verzenden van de ontbrekende juiste artikelen. De retourkosten worden ook door Studio Unika betaalt daar het om verkeerde levering gaat. Na ontvangst van de retourneerde bestelling, zal het verzendbedrag van de geretourneerde verzending binnen een termijn van 30 kalenderdagen terug betaald worden.
Let op: er kan dus enkel geretourneerd worden indien er een fout in de bestelling is!

Artikel 7 - Garantie
Alle door Studio Unika geleverde producten zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan alle normen en eisen die daaraan, bij normaal gebruik, kunnen gesteld worden. De door Studio Unika geleverde producten zijn vrij van gebreken.
Studio Unika is niet aansprakelijk voor beschadiging veroorzaakt door derde (bijvoorbeeld bij verzending).

Artikel 8 - Klantendienst
De klantendienst van Studio Unika is bereikbaar via e-mail (studiounika.g@gmail.com). Eventuele klachten kunnen hieraan gericht worden. Voor info over de producten of een persoonlijke wenskaart kan de klant steeds contact opnemen via het e-mailadres.

Artikel 9 - Privacy en persoonsgegevens
Door een bestelling te plaatsen bij Studio Unika, staat de Klant uitdrukkelijk toe over te gaan tot de verwerking en het gebruik van zijn/haar persoonsgegevens voor doeleinden zoals de administratie van het klantenbestand, het beheer van bestellingen, leveringen en facturen. Persoonsgegevens worden uitsluitend door Studio Unika gebruikt en zullen nooit aan derden ter beschikking worden gesteld.

Artikel 10 - Eigendomsrecht
De samenstelling van de inhoud van deze website is het exclusieve bezit van Studio Unika en is beschermd door de Belgische en internationale auteursrechtwetten. Alle inhoud zoals foto’s, logo’s, tekst, lay-out, merknamen is in het bezit van Studio Unika en is beschermd door Belgische en internationale auteursrechtwetten.

Artikel 11 - Bewijs
De Klant aanvaardt dat elektronische communicaties en back-ups als bewijsvoering kunnen dienen.